Over Ronald

Met meer veranderkracht bouwen aan duurzaam succes

Als bevlogen professional help ik organisaties met het duurzaam vergroten van hun veranderkracht en slagkracht. Dit verhoogt hun wendbaarheid zodat ze soepel blijven meebewegen met de veranderende omgeving. Vaak gaat het over het professionaliseren van teams en organisaties. En over het realiseren van een strategie, invoeren van nieuwe werkwijzen en verbeteren van resultaten. Of over het versterken van samenwerking en zorgen voor cultuurveranderingen. Mijn sterkte is business development vanuit stevige vakinhoudelijke kennis over verandermanagement en organisatieontwikkeling. Doorgaans ben ik betrokken als business consultant, organisatieontwikkelaar, verandermanager of coach. Mijn rol is te vergelijken met de loods die een schip naar nieuwe havens leidt. Dit doe ik afwisselend freelance, interim of in loondienst.

Eruit halen wat erin zit

Tijdens onze samenwerking haal ik het beste uit de mensen, teams, organisaties en business. Dit gebeurt door het zien en benutten van sterke kanten, groeikansen, talenten, toegevoegde waarde en onderscheidende kwaliteiten. Dat is niet alleen leuker; het werkt gewoon beter. Het verhoogt o.a. de klantgerichtheid en klantwaardering. Medewerkers worden meegenomen en op hun talent ingezet. Er worden prestaties geleverd om trots op te zijn door bevlogen mensen, goed teamwork en inspirerend leiderschap.

Waar ik het voor doe

Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door prestatieverbetering van sporters (waterpolo, schaatsen en wielrennen). Als trainer en coach vond ik het prachtig hoe zij gingen voor het beste resultaat en zelfs boven zichzelf uitstegen! De inzichten over het vergroten van veranderkracht heb ik later meegenomen naar het bedrijfsleven. Je ziet organisaties vaak een koers top-down bepalen zonder de waardevolle input van medewerkers hierin mee te nemen. Ook maakt het leveren van toegevoegde waarde en overtreffen van klantverwachtingen niet altijd deel uit van de gezamenlijke ambitie. Talenten en kwaliteiten blijven onbenut, de energie lekt weg en kansen gaan verloren. Zo zonde! Al deze ervaringen hebben mij geïnspireerd een effectieve aanpak te ontwikkelen die de veranderkracht van mensen en organisaties op een duurzame manier vergroot.

Verbinden van bovenstroom en onderstroom

Tijdens opdrachten werken we nauw met elkaar samen. Ik maak gebruik van inzichten uit verandermanagement, bedrijfskunde, sales & marketing, HRM, innovatie en leiderschap. Deze gaan over de zichtbare ‘bovenstroom’, zoals het behalen van doelstellingen. Ook kijken we onder water om te zien wat daar beweegt. Deze onzichtbare ‘onderstroom’ worden zichtbaar gemaakt. Dit gaat over bevlogenheid, energie, flow, talenten, passie, drijfveren, emoties, weerstand en dynamiek. Het effect is het grootst wanneer de kracht van de bovenstroom en de onderstroom met elkaar worden verbonden.

Zorgen voor groeiversnelling

Klanten vinden mij een professional die snel helder heeft wat nodig is. Het spreekt ze aan hoe ik de koers bepaal om afgesproken doelen te behalen, mensen hierin meeneem en in hun kracht zet. Onderweg maak ik los wat vast zit. Mijn aanpak geeft een groeiversnelling. Klanten vinden mijn creativiteit, intuïtie, doelgerichtheid en ervaring met verandermanagement, consultancy en business development onderscheidend van anderen. Dit zorgt voor meer plezier en leidt gemakkelijker tot beter resultaat. Bij de referenties en klantervaringen lees je hier meer over.
Ben je er ook aan toe om de volgende stap te zetten? Klik dan hier

Referenties

Wim Huizing
Verbindingsarchitect

“Ronald maakt pijnplekken in organisaties op constructieve manier zichtbaar. Hij verbindt mensen en doelen met elkaar verbindt en leidt organisaties naar (meer) succes.”

lees verder »

Ronald van der Togt

drs. Ronald van der Togt MBA
M: (0611) 32 19 20
E: rvdtogt@expertision.nl