“Je kunt op Ronald vertrouwen dat een project zal slagen. Hij betrekt iedereen goed bij alle veranderstappen en brengt mensen in beweging.”

p-van-brakelPetra van Brakel
HR Manager bij V.S.E. Vehicle Systems Engineering BV

Ik heb 2 jaar vanuit V.S.E. intensief met Ronald samengewerkt in een project over sociale innovatie. Het doel van dit project was te onderzoeken welke vernieuwingen binnen ons bedrijf mogelijk waren door het talent en de ideeën van de medewerkers beter te benutten. Hij heeft dit proces van A tot Z begeleid.

Vanaf de eerste kennismaking had ik het gevoel dat Ronald zou gaan doen wat hij beloofde. Zijn werkwijze, methodiek, professionele houding en middelen (surveys) spraken me aan. Ook zag ik dat zijn verhaal consistent was met hem als persoon. Toen dat duidelijk was, zijn we direct gestart.

Over de samenwerking ben ik heel positief. Ik heb Ronald leren kennen als een gedreven verandermanager met oog voor mens en detail. Het was een groot project waarin alle medewerkers op een positieve, persoonlijke manier zijn betrokken. Hij nam iedereen goed mee in alle stappen. Zijn aanpak was praktisch, concreet en met een duidelijk doel voor ogen. Hij drong daarbij door tot de kern door de diepte in te gaan. De ingezette instrumenten hielpen om resultaten tastbaar te maken. Ook kwam hij gemaakte afspraken na.

Een stap in het project was het vaststellen van succesfactoren en knelpunten. We zijn daarna met verbeterteams aan de slag gegaan om oplossingen te bedenken voor de belangrijkste knelpunten. Die verbeterteams bestonden uit medewerkers uit alle lagen van de organisatie die zelf de oplossingen hebben bedacht die later zijn doorgevoerd. Zijn adviezen zijn ook op de langere termijn nog steeds waardevol voor ons bedrijf.

Het is onvoorstelbaar hoeveel energie zijn aanpak in V.S.E. heeft losgemaakt. Er hebben zoveel medewerkers enthousiast bijgedragen aan dit project! Dit heeft onder meer geresulteerd in een nieuwe koers die V.S.E. (nog) meer richting heeft gegeven. Ook onze marketing groeide en het werkplezier nam nog meer toe. Verder hebben we geleerd om elkaar meer aan te spreken. Dat was een grote stap voor ons!

Door de samenwerking met Ronald heb ik gezien dat je niet met vier personen in het MT kunt bepalen wat het bedrijf nodig heeft. Het vraagt om draagvlak in alle lagen van de organisatie. Zijn aanpak is er helemaal op gericht om mensen ruimte te bieden om mee te denken. Daar wordt iedereen beter van!

Ronald is een prettig persoon om mee samen te werken. Je kunt op hem vertrouwen dat een project zal slagen. Bovendien is het ook gezellig om met hem te werken. Ik beveel hem dan ook graag aan bij anderen.

Over VSE

V.S.E. Vehicle Steering Engineering BV is producent van geavanceerde stuur- en veersystemen voor trucks en trailers. De producten kenmerken zich door de toepassing van digitale regeltechniek en hydrauliek.

Website: www.v-s-e.com