“Als er iemand sterk is in het aanvoelen waar de kern zit in het groepsproces en ook bij iedereen individueel, dan is Ronald het wel.”

s-lammersSaskia Lammers
Manager Marketing & Culturele Innovatieprojecten bij Theaters Tilburg

Elk jaar liepen de spanningen wat op tijdens de drukte rondom de voorbereiding van het nieuwe theaterseizoen. We werken dan met elkaar aan het magazine met de voorstellingen voor het nieuwe seizoen. Dit is een moment waarop we elkaar als team extra hard nodig hebben. Tijdens deze periode wilden we graag aandacht voor de teamsamenwerking houden zodat het magazine meer ontspannen tot stand komt.

Via een samenwerkingspartner werd Ronald ons aanbevolen. Het is daarbij altijd spannend of er een persoonlijke klik is. En of de persoon het team goed aanvoelt en een veilig gesprek voor iedereen weet te realiseren. Vanaf het eerste telefoongesprek gaf zowel de sympathieke aanpak als de doortastendheid van Ronald veel vertrouwen.

Al bij de eerste bijeenkomst bleek eigenlijk dat de oorspronkelijke vraag niet het echte aandachtspunt was. Als er iemand sterk is in het aanvoelen waar de kern zit in het groepsproces maar ook bij iedereen individueel, dan is Ronald het wel. We hebben veel aandacht besteed aan waar ieder zijn energie vandaan haalde voor het werk, het creëren van een open dialoog en het uitspreken van spanningen. De ruimte die Ronald daar voor iedereen schiep is van ontastbare waarde.

Sinds de begeleiding van Ronald werken de teamleden meer ontspannen samen door de openheid die is ontstaan. Het is hierdoor mogelijk geworden om alles met elkaar te bespreken. Ook de onderwerpen die iedereen spannend vond om bij elkaar te adresseren. Het heeft ertoe geleid dat het magazine op een soepele manier tot stand is gekomen.

Persoonlijk heeft het mij veel geholpen om de dialoogvorm beter te omarmen. Gesprekken verlopen hierdoor veel prettiger. We weten nu beter wat de ander belangrijk vind waarna we hier 1-op-1 mee verder konden. Er wordt bovendien nog meer gelachen dan we al deden! Het fijne is dat je aan de pretogen van Ronald ziet, dat hij zelf minstens zo geniet als wij.

Ik kan anderen van harte aanbevelen om samen te werken met Ronald.

 

Over Theaters Tilburg

Theaters Tilburg is een culturele onderneming met een breed scala aan podiumkunsten. De eigen programmering bestaat uit ruim 350 voorstellingen en concerten. Daarnaast is Theaters Tilburg een welkom huis voor uitvoeringen van amateurgezelschappen uit de regio.

Website: www.theaterstilburg.nl