“Ronald heeft een getting-things-done mentaliteit. Hij is een verandermanager en organisatieontwikkelaar die meer voor elkaar krijgt dan menig ander.”

m-rondonMaikel Rondon
Algemeen Directeur bij Landelijke Vereniging van Wereldwinkels

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik Ronald heb leren kennen. We hadden direct een klik met elkaar omdat we allebei intuïtieve, snelle denkers met ambitie zijn. Sindsdien is hij een klankbord voor mij geworden voor personele, commerciële en strategische vragen.

Bij mijn aantreden als algemeen directeur heb ik Ronald gevraagd om mee te denken over onze koers en de inzet van het personeel. Hij heeft ons laten zien wat de kracht en groeimogelijkheden van het team zijn in relatie tot de koers. De uitkomsten gaven ons veel inzicht in hoe we de strategie moesten aanscherpen en de talenten van de teamleden daarbij het beste konden benutten.

Ronald heeft snel door wat de kern van vragen of problemen is en reikt ook oplossingen aan. Hij benoemt wat hij met al zijn zintuigen waarneemt. Dit is een grote meerwaarde van hem! Dat hij zowel analytisch als intuïtief is, lijkt tegenstrijdig. Als je met hem samenwerkt, ervaar je zelf ook hoe deze kwaliteiten in hem samenkomen.

Hij zet zich altijd in om mensen verder te helpen. Ronald betrekt iedereen op een goede manier. Hij daagt ons allemaal uit om in de spiegel te kijken, keuzes te maken en te gaan voor onze persoonlijke en gezamenlijke doelen. Dit geeft zoveel energie! Ik vind het knap hoe hij dit doet en ook meer confronterende inzichten worden geaccepteerd. Zijn humor helpt daar zeker bij.

Ik vind Ronald een fijne sparringpartner met wie ik graag samenwerk!

Over Wereldwinkels

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen via de Wereldwinkels toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

Website: www.wereldwinkels.nl