Meer commerciële slagkracht

Aanleiding

ErgoDirect constateert na een turbulente tijd dat de bestaande koers en de manier van samenwerken niet meer passen bij de oorspronkelijke ambities van het bedrijf. De organisatie is haar oorspronkelijke kracht uit het oog verloren. Het bedrijf besluit de visie, missie en strategie tegen het licht te houden. Snel wordt duidelijk dat meer commerciële slagkracht nodig is. En ook dat het talent van medewerkers bij het teamwork meer wil benutten. Ronald van der Togt heeft ErgoDirect hierbij ondersteund als organisatieontwikkelaar.

ErgoDirect cmmAanpak

Bij het vergroten van de commerciële slagkracht zijn de sales, marketing en consultancy medewerkers en directie intensief betrokken. Bij alle stappen van dit proces is gebruik gemaakt van ieders expertise. Hierdoor is op alle momenten draagvlak gecreëerd. Als centrale oplossing is gekozen voor het introduceren van customer marketing. Deze methodiek past ErgoDirect uitstekend, omdat het bedrijf veel klanten heeft en ook veel waarde hecht aan tailormade marketing.

Resultaten

De aandacht voor meer commerciële slagkracht heeft ErgoDirect veel opgeleverd:

 • De klantenteams en het customer marketing hebben geleid tot een interessante omzetgroei.
 • Het is helder geworden waar ErgoDirect goed in is, wat klanten verwachten en wat het bedrijf wil bereiken. Dit heeft geresulteerd in een koers die past bij de oorspronkelijke gedachte van de oprichter van het bedrijf.
 • Meer grotere commerciële slagkracht is gerealiseerd door:
  » Helder inzicht in sterktes, verwachtingen van klanten, ambities van het bedrijf en de nieuwe koers.
  » Betere samenwerking en kennisdeling tussen sales, marketing en consultancy.
  » Meer plezier en energie door de nieuwe manier van samenwerken.
  » Medewerkers die leren werken vanuit customer marketing management.
  » Toegenomen klantgerichtheid en klantwaardering.
  » Meer persoonlijk en collectief succes door het benutten van talent en ambitie van medewerkers.

Over Ergodirect

ErgoDirect International zorgt dat computergebruikers bij banken, (semi)overheden, IT-bedrijven en in de industrie, comfortabel (fysiek) en geconcentreerd (mentaal) met de computer kunnen werken. De oplossingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, marktkennis en getoetst door gerenommeerde wetenschappers en ergonomen.

Website: www.ergodirect.nl